Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2011, 01:00
από Ergomax
Τελικα δεν εχουμε το ιδιο πρόβλημα. εμένα μου βγάζει το προβλημα
Package polyglossia Error: Font \zf@basefont="" not loadable: Metric ....κτλ κτλ
\begin{document} και αλλα τα ιδια προβληματα απλα γραφει στις επεξηγήσεις και το \end{document} για πρόβλημα και αλλα...(οποιος το ξερεις καταλαβαινει τι μου βγαζει :P).
Αλλα δεν είχα εξ αρχής το πρόβλημα αυτό.
Το πρόβλημα που είχα είναι οτι για να γράψω σε Times New Roman και στα windows xp ,7 και στα kubuntu με texlive μεσα, άλλαζα το use nontex fonts via xelatex
για να ξεφύγω απο την βαρετή πλέον CMU serif. Εκει πέρα στον έναν υπολογιστή που έχω windows 7 έβαλα γλώσσα διεπαφής χρήστη ελληνικα, πακέτο automatic και στη γλώσσα ελληνικά παλι με πακέτο automatic και μου τα βγάζει κανονικά τα ελληνικα.
Όταν πάω στα kubuntu και στα xp μου βγάζει ελληνικά με την CMU Serif μεσω pdflatex έχοντας ελληνικά στη γλώσσα και στη γλώσσα διεπαφής χρήστη και όταν πατώ το use non tex fonts via xelatex δε μου κάνει τίποτα στους 2 υπολογιστες αυτούς. Αναγκάζομαι και βάζω στη γλώσσα κατω που λεει πακέτο ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ το \usepackage[greek,english]{babel} και μου κάνει κανονικά μεσω xelatex compile όμως το ΜΕΡΟΣ 1 μου το βγάζει Part1 και το Κεφάλαιο Chapter. και μια διαφορά που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει είναι οτι στα headings οταν κανω book μου βγάζει τα κεφαλαία ελληνικά με τόνους..κατι που δε κανει στον υπολογιστη με τα windows 7 που δουλευει κανονικά. σας κούρασα..|? θα ειμαι ευγνώμων σε οποιον λύσει το προβλημα μου