Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2011, 21:22
από advocate
Ο μόνος λόγος που δεν περνάω πλήρως σε open-libre office και χρησιμοποιώ ακόμη windows στον κύριο υπολογιστή μου (σ' όλους τους άλλους έχω ubuntu) είναι ότι το libre office δεν έχει μια συγκεκριμένη δυνατότητα που έχει το ms-office και ενώ θέλω να την αναφέρω αρμοδίως, δεν ξέρω πώς.

Λοιπόν.
Έχω πολλά κείμενα που κατεβάζω από βάση πληροφοριών στην οποία είμαι συνδρομητής τα οποία πρέπει να επεξεργαστώ, κυρίως για να πιάνουν λιγότερες σελίδες. Συγκεκριμένα στα κείμενα αυτά κάθε γραμμή κειμένου είναι και παράγραφος και γιαυτό πρέπει να ενοποιήσω τις παραγράφους σε μία. Επίσης, στα κείμενα αυτά όταν αλλάζει η παράγραφος (για να διακρίνεται από την απλή αλλαγή γραμμής) υπάρχει μια κενή γραμμή (δηλαδή δύο enter).

Προκειμένου να μορφοποιήσω το κείμενο χρησιμοποιώ τη δυνατότητα αυτόματης εύρεσης και αντικατάστασης ως εξής:
1. Όπου βρίσκεις διπλό σημάδι παραγράφου αντικατάστησέ το μεχαρακτήρα tab
2. Όπου βρίσκεις σημάδι παραγράφου αντικατάστησέ το με space
3. Όπου βρίσκεις tab, αντικατάστησέ το με σημάδι παραγράφου και tab

Στο παράθυρο διαλόγου Εύρεσης - Αντικατάστασης του ms-office, το σύμβολο του tab είναι ^t και της παραγράφου ^p

Μ' αυτό τον τρόπο κείμενα που πιάνουν 40 και 50 σελίδες διαμορφώνονται σε 10 και εν πάση περιπτώσει μετατρέπονται σε φυσιολογικά κείμενα.
Αυτή τη δυνατότητα δεν τη βρήκα στο open office και στη συνέχεια στο libre. Θα με βοηθούσατε ιδιαίτερα να πετάξω πια και από τον μοναδικό υπολογιστή που μου 'χουν μείνει τα windows (πριν τρεις μήνες έκανα άλλη μια επανεγκατάσταση λόγω προβλημάτων) αν μου είχατε λύση σ' αυτό το σημαντικό πρόβλημα ή αν με κάποιο τρόπο πήγαινει αυτή η αναφορά μου στους προγραμματιστές.