Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2011, 13:29
από ALdaperan
pmav99 έγραψε:Καλησπέρα

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με Lyx, αλλά γενικά ακούγονται καλά λόγια. Και το LaTeX πάντως μη νομίζεις ότι είναι κάτι τρομερό. Κάποτε ήταν φασαρία τα ελληνικά αλλά πια (ελέω ΧeLaTeX) δεν είναι έτσι. Ρίξε ένα μάτι στο link της υπογραφής μου. Σε ένα απόγευμα θα ξέρεις να κάνεις αξιοπρεπέστατα έγγραφα.

Το πρόβλημα με το word-open-office κτλ, είναι ότι όσο πιο εξιδεικευμένα πράγματα θέλεις να κάνεις τόσο πιο πολύ θα σε ζορίστεις. Προσωπικά έχοντας γράψει 2 διπλωματικές (μία με LaTeX και μία με OpenOffice) πιστεύω ότι αν το ζητούμενο είναι να πετύχεις δεδομένη (υψηλή) ποιότητα, πολύ πιο εύκολα το πετυχαίνεις στο LaTeX παρά σε επεξεργαστή κειμένου.

Στα + του LaTeX ότι το inkscape κάνουν export σε native latex code οπότε έχεις τη δυνατότητα να έχεις κοινές γραμματοσειρές με το κείμενο σου. Αν και για τα σχήματα σου υπάρχουν και άλλες λύσεις (pgf-tikz).

Για διαγράμματα, πολύ καλό integration με LaTeX έχει το R, ενώ και το matplotlib κάνει export με το matplotlib2tikz. Υπάρχει και το pgfplots σε καθαρό LaTeX. Για κυκλώματα υπάρχει και το CircuitTikz
Για collaborative writing τσέκαρε εδω. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο.

Το converter που λες, δοκίμασε το γιατί δε ξέρεις αν θα κάνει τα παντα οκ.

Eριξα μια ματιά στο LaTeX αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο και θέλει χρόνο για να ασχολειθεις . Ειναι ολόκληρη γλώσσα προγραμματισμού και δεν ξέρω αν έχω το χρόνο να κάτσω να μάθω πρώτα τον τρόπο που θα γράψω ενώ έχω και υπολογισμούς κλπ να τρέχουν για τη διπλωματική . Αν και θα ήθελα να ασχοληθω..

Ποιον compiler θεωρείτε κατάλληλο-πιο καλό για Latex ?