Δημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2010, 15:23
από panligo
Babis_ECE έγραψε:Θα το δοκιμάσω κι εγώ το Octave σήμερα ίσως κιόλας. Τα βασικά του matlab τα κάνει?
bode, rlocus, κλπ?

Νομίζω πως για τα συγκεκριμένα πρέπει να περάσεις κάποιο πακέτο για να τα κάνει (14mb είναι το βασικό πρόγραμμα χωρίς γραφικό περιβάλλον!!). Κάτι σαν τα toolbox του matlab. Αυτά τα πακέτα υπάρχουν και στο προσθαφαίρεση.

Αν θες να δεις τι συναρτήσεις περιέχει το κάθε πακέτο ρίξε μια ματιά εδώ Αυτή είναι η λίστα με τις συναρτήσεις (επέλεξε πρώτα το πρώτο γράμμα της συνάρτησης που ψάχνεις και θα σου βγάλει σχετική λίστα) και δίπλα μέσα στην αγκύλη είναι το όνομα του πακέτου στο οποίο περιλαμβάνονται. Βέβαια δεν ξέρω αν όλα τα πακέτα είναι στο κέντρο λογισμικού..
Αν δεν είναι θα πρέπει να τα περάσεις χειροκίνητα ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει στην σελίδα που σε παραπέμπω.

Edit: Άλλαξα την διεύθυνση σε μια με καλύτερη αναφορά των συναρτήσεων. Από ότι είδα για τις συναρτήσεις bode και rlocus πρέπει να περάσεις το πακέτο control.
Επίσης έχω παρατηρήσει πως δεν έχουν γράψει συνάρτηση για τη routh. Δεν είναι τόσο δύσκολο να γράψει κάποιος μία και να την ανεβάσει ώστε να ενσωματωθεί σε κάποιο ανάλογο πακέτο... Αν βρω χρόνο ίσως να το κάνω εγώ.
Στην δουλειά τις χρησιμοποιείς τις συναρτήσεις αυτές η σπουδάζεις κάτι σχετικό;