Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2010, 22:02
από nikosal
Έχω συνηθίσει εδώ και χρόνια να γράφω τα κείμενά μου στο open office σε μπλε φόντο εγγράφου με λευκά γράμματα. Είναι αποδεδειγμένα ο πιο ξεκούραστος συνδυασμός (το microsoft office τον προσφέρει με ένα κλικ, στις επιλογές). Στο οο πρέπει ο χρήστης να τον ετοιμάσει χειροκίνητα. Δηλ. στις επιλογές -> εμφάνιση, επιλέγουμε πρώτα «φόντο εγγράφου -> μπλε» και κατόπιν «χρώμα γραμματοσειράς -> αυτόματο» ώστε να γίνουν τα γράμματα λευκά (το oo το καταλάβαινε αυτό από μόνο του, ότι δηλ. για να διαβάζονται στη μπλε σελίδα πάνω οι χαρακτήρες πρέπει να είναι άσπροι). Επισημαίνω ότι αυτό δεν σημαίνει πράγματι άσπροι όταν πας να τυπώσεις, σημαίνει άσπροι στην οθόνη μόνο.

Δυστυχώς, το 3.2.0 για κάποιο λόγο δεν καταλαβαίνει ότι το επιθυμητό «αυτόματο» χρώμα γραμματοσειράς, εφόσον έχεις επιλέξει μπλε έγγραφο, είναι το άσπρο. Τους κρατάει μαύρους (ή σχεδόν μαύρους, πολύ σκούρους πάντως) οπότε στο μπλε φόντο πάνω είναι φυσικά δυσανάγνωστοι. Ακόμα και μαύρο έγγραφο που δοκίμασα, εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι χαρακτήρες (ως αυτόματοι) πρέπει να είναι μαύροι!

Ξέρει κάποιος κάποια λύση;

ΥΓ. Μην... προτείνει κανείς αντί για «αυτόματο» να ορίσω το χρώμα της γραμματοσειράς «άσπρο». Δεν είναι λύση. Σε αυτή την περίπτωση η γραμματοσειρά είναι πράγματι άσπρη και τη βλέπεις σωστά στην οθόνη, αν όμως πας να τυπώσεις το κείμενο παίρνεις στον εκτυπωτή μια άσπρη σελίδα! Είπαμε, το «αυτόματο χρώμα γραμματοσειράς» σημαίνει άσπρα γράμματα στην οθόνη, μαύρα στον εκτυπωτή... Αυτό θέλω!